Mostra d'art urbà

La MAU reclama l'espai públic com a plataforma d'experimentació i de reflexió

Exhibició

Deixa un comentari

Enguany han estat 5 les peces seleccionades per exhibir-se durant la 3a edició de la Mostra d’Art Urbà. Totes les podreu veure dissabte 18 d’octubre, a partir de les 10 del matí i fins a les 9 del vespre. En algunes d’elles es reclama la participació del públic visitant.

El ple en la construcció de l’espai

Resultat del Workshops impartit per l’artista Xevi Bayona

Horari: divendres 17/10 de 18 h a 21 h i dissabte 18/10 d’11 h a 13 h i de 17 h a 21 h

Aquest workshop sorgeix de la col·laboració entre la Mostra d’Art Urbà i el projecte europeu Changing Tracks.

Els participants van treballar a partir de conceptes com el buit i el ple, fent un motlle volumètric al centre de l’espai que conformen les columnes de la nau de Dents de Serra. Amb un sistema de gomes, es teixeix l’espai residual, embolcallant aquests volums fins que es va generar una trama densíssima que omplia l’espai. Amb l’extracció dels volums van apareixer espais interiors, assaigs espaials de buits generats pel ple.

La llum juga un paper important per descobrir, explicar i conformar els espais, ja que la instal·lació canvia quan arriba la nit.

La instal·lació ha comptat amb la col·laboració de l’Escola Ferrer i Guàrdia de Granollers, de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de la Garriga i del Taller Ginebró de Cardedeu.

Participants al Workshops: Blanca Megia, Pau Farell, Carles Azcón, Oleguer Garcia Lagarda, Felicidad Lemos Otero, Mar Ibern Collgros, Adrià Àvila, Imma Bigas, Omaima el Ghazouani, Alexi Rocasalbas, Sandra Bermúdez, Bruna Pérez, Soraya Picazo, Sara Rodriguez, Julietta Maldonado, Laia Casanova, Jonathan Rodriguez, Teresa Vega, Eulàlia Llopart, Imma Mestieri, Núria Ramírez i Bet Serra.

 

IMG_5019

A peu de fàbrica
A càrrec de Pieldefoto: Adriana Nicosia i Dina J. Fernández. Acció fotogràfica participativa

L’acció començara a les 11 h fins a finalitzar

Durant la tarda es podrà visitar el resultat de l’acció

Les artistes a través de l’estampació de retrats a gran format, i amb diàlegs crítics amb antics i d’antigues treballadores de la fàbrica, han volgut dotar d’un nova capa l’epidermis a Roca Umbert.

El projecte investiga el passat de Roca Umbert , concretament la vaga del 1978, per explicar-la a través de les veus dels treballador i treballadores que hi van participar des d’una perspectiva de gènere.

La intervenció visibilitza, a més de les imatges escollides, alguns fragments dels diàlegs que s’han realitzat en col·laboració amb els antics treballadors/es de la fàbrica, generant així una conversa reflexiva i creativa tant amb l’espai públic de la Fàbrica com amb la resta de la comunitat.

Els antics i antigues treballadors/es de la fàbrica que han participat són: Isabel Ruiz Llamas, María, Asunción Monja Peña, Francisco Monja Peña i Dolores Cruz Martos.

mau dina i adriana_cartografies

mau dina i adriana_cartografies2

Factoria Fauve
A càrrec de Pau Farell. Foto-mural participatiu a la NAU B1

Horari: durant tot el dia

A través d’un seguit de fotomuntatges integrats a l’edifici S’ha volgut dotar a la NAUB1 d’una imatge potent, crítica i identitària. Amb aquesta intervenció participativa i lúdica, s’ha construit un missatge entre les parets exteriors d’aquest edifici gris i el que succeix a dintre.

A través del símil de les feres, l’artista mostra la voluntat d’alliberar la música i treure-la al carrer de manera simbòlica. Per a fer-ho ha comptat amb la participació del CUB, de manera que els foto-muntatges són els pròpis músics residents a Roca Umbert.

Els grups de música residents al CUB que han participat són: Siberia i Ciudadano còsmico.

FACTORIA FAUVE2

FACTORIA FAUVE3

Penell de Roca Umbert
A càrrec de Glòria Gimènez. Instal·lació participativa

Horari: durant tot el dia

L’artefacte vol establir un paral·lelisme amb el treball col·lectiu i continu a la fàbrica, on la

central tèrmica emetia l’energia que feia moure les màquines de les diferents seccions de

la fàbrica tèxtil. El públic podrà fer funcionar el penell amb la seva participació.

 

mau-2014

Arbre
A càrrec de Nicolau Bou , Joaquin Rueda, Anna Ribalta, Teresa Vega I Anna Maria Vizcarra. Instal·lació escultòrica participativa

Horari: Tot el dia

Aquest projecte sorgeix del treball realitzat per un grup de persones amb inquietuds artístiques que es van trobar al taller d’introducció a l’art contemporani de l’Espai d’Arts de Roca Umbert.

En el context de la fàbrica de les arts i agafant al xemeneia com a element emblematic, i el teixit com a element historic, el col·lectiu construeix una escultura conceptual que resulta d’acoplar dos elements: un arbre que sorgeix del final d’una xemeneia industrial. D’aquesta manera, es fa elusió al creixement posterior a la fàbrica, a la idea de la reapropiació de l’espai i dels nous usos que s’hi donen.

El public pot fer-se fotos amb l’instal·lació i pujar-les a les xarxes socials amb el hastag #MAU14 i d’aquesta manera interactuar amb la peça i amb la fàbrica.

 

ARBRE

Teranyina
A càrrec d’Anna Codina. Instal·lació particpativa

Horari: dissabte 18 d’octubre a les 18 h al passadis entre la NAUB1 i el centre Audiovisual de Roca Umbert.

El projecte Teranyina intenta enllaçar present i passat. Un present tèxtil complicat, monopolitzat per la Xina, i un passat auster, difícil i dictatorial. Dels anys 50, etapa de modernització de la fàbrica, al 2014 enllaçats simplement per una teranyina de fils.

Es vol crear una teranyina amb fils de llana a la fàbrica, i es convida a les families a venir i participar en aquesta acció lúdica.

 

DSCN8236

 

Teniu més detalls de les obres guanyadores en aquest enllaç

Autor: Espai d'Arts

Roca Umbert Fàbrica de les Arts és una antiga fàbrica textil reconvertida a fàbrica cultural. L'Espai d'Arts es va inaugurar el 2008. És l'equipament que lidera la formació, creació i producció en arts visuals. Els principals objectius de l’Espai d’Arts són: Oferir serveis a la comunitat artística que facilitin el desenvolupament de la seva feina Oferir a la comunitat artística formació especialitzada Apropar l'art contemporani al públic Oferir espais de producció Difondre l'art contemporani A nivell d’espais, l’Espai d’Arts consta de la Sala Zero de més de 140 m², i nou tallers de producció. La Sala Zero es centra en la producció contemporània, fent especial atenció als processos i a les noves pràctiques artístiques de fusió. El programa d’exposicions preveu presentar treballs en videoArt, netArt, instal·lacions, pintura, art comunitari, mediaArts, disseny, arquitectura, còmic, arts tecnològiques… així com treballs que es generin a través de workshops, performances, programes de televisió, accions vinculades a la participació del públic, etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s