Mostra d'art urbà

La MAU reclama l'espai públic com a plataforma d'experimentació i de reflexió

Workshop “El ple en la construcció de l’espai”

Deixa un comentari

Sin título

A  càrrec de l’artista  Xevi Bayona

XeviBayona_foto

En aquesta 3ª edició de la MAU es col·labora amb el projecte europeu Changing Tracks per organitzar una jornada de formació al voltant de l’art, l’espai públic i la participació ciutadana.

Fruit d’aquesta col·laboració sorgeix el workshop “El ple en la construcció de l’espai” que impartirà l’artista Xevi Bayona a Roca Umbert els propers dies del 6 al 10 d’octubre de 16 a 19 h. (gratuït)

Durant el workshop els participants crearan una instal·lació per discutir i experimentar, en una intervenció efímera, amb l’espai i la llum.

Treballaran a partir de volums, fent uns motlles volumètrics al centre dels espais que conformen els pilars de la sala Dents de Serra de Roca Umbert i es conectaran entre ells. Amb un sistema de gomes, es teixirà l’espai residual, embolcallant aquests volums fins a generar una trama densíssima que ompli l’espai. Amb l’extracció dels volums apareixeran espais interiors, assaigs espaials de buits generats pel ple.

La llum jugarà un paper important per descobrir, explicar i conformar els espais.

hLa instal·lació comptarà amb la col·laboració de l’Escola Ferrer i Guàrdia (Granollers), EMAD (Garriga) i el Taller Ginebró (Cardedeu)

El resultat d’aquest workshops serà l’elaboració d’una instal·lació a la Nau de Dents de Serra de Roca Umbert que es podrà visitar els dies 17 i 18 d’octubre.

 

Imatges del procès de treball durant la realització del Workshop

 

Autor: Espai d'Arts

Roca Umbert Fàbrica de les Arts és una antiga fàbrica textil reconvertida a fàbrica cultural. L'Espai d'Arts es va inaugurar el 2008. És l'equipament que lidera la formació, creació i producció en arts visuals. Els principals objectius de l’Espai d’Arts són: Oferir serveis a la comunitat artística que facilitin el desenvolupament de la seva feina Oferir a la comunitat artística formació especialitzada Apropar l'art contemporani al públic Oferir espais de producció Difondre l'art contemporani A nivell d’espais, l’Espai d’Arts consta de la Sala Zero de més de 140 m², i nou tallers de producció. La Sala Zero es centra en la producció contemporània, fent especial atenció als processos i a les noves pràctiques artístiques de fusió. El programa d’exposicions preveu presentar treballs en videoArt, netArt, instal·lacions, pintura, art comunitari, mediaArts, disseny, arquitectura, còmic, arts tecnològiques… així com treballs que es generin a través de workshops, performances, programes de televisió, accions vinculades a la participació del públic, etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s